Vakantie Turkije

Turkije, al jarenlang een zeer populaire vakantiebestemming. Gaat u nu voor het eerst naar Turkije of is het al een enige tijd voor u geleden? Dan vindt u hier bruikbare informatie om van uw vakantieVakantie Turkije een groot succes te maken. Turkije is vooral populair vanwege het ideale klimaat met het mooie stranden en heldere zeeën. Daarnaast is Turkije ook rijk aan een mooi cultuur met prachtige bezienswaardigheden en een wonderschone natuur.

Algemeen

Turkije bevindt zich voor een klein deel in Europa en voor het overgrote deel in Azië. De hoofdstad van Turkije is niet Istanbul (zoals veel mensen denken) maar Ankara. Het land kent ruim 67 miljoen inwoners en is ruim 22 keer zo groot als Nederland. Turkije is verdeeld in 67 provincies, die ook weer zijn onderverdeeld in verschillende districten.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Turkije is 1 uur. De tijdzone van Turkije is GMT + 2.

ValutaValuta

De nationale valuta van Turkije is de Turkse Lira. In 2005 was de Turkse Lira de minst waardevolle munteenheid in de wereld. Tegenwoordig is de munt weer meer waard geworden en bedraagt de gemiddelde wisselkoers in 2014: 1 EUR/2,8 TRY en andersom 1 TRY/0,36 EUR.

Vliegtijd

De afstand van België naar Turkije is 3.386 kilometer. Wanneer u rechtstreeks vliegt van België naar Turkije bedraagt de vliegtijd ongeveer 3,4 uur. Dit is natuurlijk afhankelijk vanaf welk vliegveld u vliegt en in welke plaats in Turkije u land.

Klimaat

Langs de Middellandse Zee heeft Turkije te maken met een warm zeeklimaat, oftewel een mediterraan klimaat. De zomers in Turkije aan de kust zijn warm tot heet met een beperkte kans op neerslag. KlimaatMocht het toch regenen in deze periode dan valt de regen vaak met bakken uit de hemel. Centraal Turkije kent een steppeklimaat met weinig neerslag, warme zomers en koele winters. Over het algemeen zijn de maanden juni en september de beste maanden om naar Turkije te reizen. De meeste hitte kan je in de maanden juli en augustus verwachten.

Autorijden in Turkije

Wanneer u op verkenningstocht wilt gaan door Turkije dan is een auto huren een leuk idee. U kunt met uw rijbewijs gewoon Auto rijden in Turkijeaan het Turkse verkeer deelnemen en een Internationaal rijbewijs is niet verplicht, wel handig. Bij het huren van een auto is het erg belangrijk van te voren even de auto te inspecteren op krassen. Tip hiervoor is om even een filmpje van de auto te maken en goed alle krassen in kaart brengt. Dit is puur om enige conflicten aan het einde van de huurperiode te voorkomen.

Het rijden is Turkije is een stuk chaotischer dan in België. Verkeersregels worden gemakkelijk aan de laars gelapt en voorrang nemen is erg belangrijk. Daarbij is er veel agressie in het verkeer en gebeuren er ook veel ongelukken. Houd hier dus rekening mee en wees extra op uw hoede.

Een aantal belangrijke verkeersregels zijn:

  • Veiligheidsgordel verplicht
  • Mobiel telefoneren verboden
  • Maximum snelheid bebouwde kom: 50 km/u
  • Maximum snelheid buiten bebouwde kom: 90 km/u
  • Maximum snelheid snelwegen: 120 km/u

Inentingen

Wanneer u naar Turkije op vakantie gaat bent u niet verplicht om bepaalde vaccinaties te halen. Wel worden er een aantal vaccinaties sterk aanbevolen. InentingenDit zijn hepatitis A en DTP. Het water in Turkije is namelijk erg vervuild en kunnen wij Belgen snel ziek van worden. Indien u geen water uit de kraan drinkt kunt u alsnog in aanraking komen met het bevuilde water doordat bijvoorbeeld rauwkost met kraanwater wordt gewassen, of de ijsblokjes in uw frisdrank zijn van kraanwater gemaakt. Voorkomen is beter dan genezen en daarom worden deze inentingen aanbevolen.

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>