Het e-visum

Belangrijk: vanaf november 2014 is de enige mogelijkheid om Turkije binnen te treden via een e-visum. U kunt dan dus niet meer een visum aanvragen op de luchthavens in Turkije. Dat betekent dat u een visum altijd tijdig moet regelen. Het e-visum kent dezelfde voorwaarden als het ‘ gewone’  visum.

Verschil met ‘normaal’  visum

Het verschil is dat u nu zelf het visum moet regelen op het internet. Het e-visum is aan te vragen bij de Turkse overheid en bij verschillende visum sites. Het visum ontvangt u in uw mailbox en deze zult u dan moeten printen. Op het e-visum staat een unieke barcode en een unieke qr-code. Het e-visum neemt u mee naar de luchthaven en deze wordt daar gescand.

Het voordeel

e-visum

Het grote voordeel van het e-visum is dat u nu niet meer in lange rijen op de luchthaven hoeft te gaan staan om uw visum te regelen. In het hoogseizoen kon het soms wel uren duren voordat u eindelijk aan de beurt was om uw visum aan te vragen. Zo begint natuurlijk niemand graag zijn vakantie. Daarom heeft de Turkse overheid het e-visum in het leven geroepen. Hierdoor zijn er geen lange rijen meer op de luchthaven en het scheelt veel administratief werk voor de Turkse overheid.

Tijdig aanvragen!

Wanneer u het e-visum gaat aanvragen moet u er rekening mee houden dat uw paspoort of identiteitskaart nog 6 maanden geldig is, op de dag van aankomst in Turkije. Onze tip is daarom dat u al tijdig begint met het aanvragen van een visum. Ondanks dat de meeste visum bedrijven uw visum binnen 24 uur kunnen regelen, kunnen er zich altijd problemen voordoen. Wanneer u erachter komt dat u visum bijvoorbeeld geen 6 maanden paspoortgeldig is, dan zult u een nieuw paspoort moeten aanvragen. Hier gaat enige tijd overheen. Mocht u deze tijd niet meer hebben dan zult u een spoeddocument moeten aanvragen. Hier zitten vaak hoge extra kosten aan verbonden en dat is zonde van uw geld. Wees er daarom op tijd bij.